2011. június 27., hétfő

Vége a CORE-nak?

CORE  félbehagyva, felfüggesztve, "konyec"!!! De jönnek az új LW verziók Core featureökkel!!!

Egy kedves olvasóm hívta fel a figyelmemet arra, hogy nagy változások történnek!!!
A Newtek zászlóshajója, a Lightwave most fordult egy nagyot a tengelye körül.
Június 22-én szerdán Chuck Baker bejelentette, hogy az LWCORE helyett az LW további verzióiba fogják beépíteni az eddigi Core fejlesztéseket.
A Core írása eltarthat még több hónapig, esetleg évekig, ezért úgy döntöttek, hogy inkább új LW verziók lesznek új featureökkel, amelyek a Core-ba szántak, pl. új dinamikai rendszer.
http://www.newtek.com/forums/showthread.php?t=120297
Rob Powers (Avatar guy, NT VP) bejelentése pedig itt olvasható:

http://www.cgchannel.com/2011/06/rob-powers-on-lightwaves-three-year-roadmap/
Mondjuk tényleg fura, hogy eddig azért kezdték el a Core-t, mert a regi LW motort már nem lehet toldozni-foltozni, most meg azt mondjak lehet, illetve nem mondják, csinálják. :)

11 megjegyzés:

  1. :) Köszi.

    Azért kíváncsi leszek, mennyi ideig fog tartani, amíg kijönnek az LW verzióval. Ha ugyanúgy évekig, akkor nem sok értelme van az egésznek.

    VálaszTörlés
  2. Igen, nekem is pont ez jutott az eszembe tegnap: már ha csak fél év múlva jönnek ki egy újabb verzióval akkor is gáz az egész.
    Most majd kiderül, hogy beleépítették-e eleve az LW 10.x-be az eddigieket, vagy csak most kezdik el a Core cuccokat átírni LW-hez.
    Meg igaza Faulkermano-nak, hogy a régi LW-hez is tudtak külsős plugineket írni, nem is akármilyeneket: Fprime, DP-light, stb.
    A Newtek meg időnként beépíti más ötletét sajátjaként, Motion Designer - Dynamic FX cuccok, Fprime - VP render, Fiberfactory - FF4, stb...

    VálaszTörlés
  3. ...én az egész Core marketingstratégiát sem értettem már az elején: Kijönni egy teljesen új, 1.0-ás progival, aminek teljesen más a kezelőfelülete, más munkamenetet kíván, mondván: új usereket kívánnak szerezni. Szerintem, mivel egy szinte teljesen új szoftverről van szó, amit mindenkinek, a régi lw-seknek is meg kell tanulni, inkább átpártol az ember egy másik, jól bevált és bizonyított programhoz, aminek ugyanannyi energia kell a megtanulásához. Ezzel nemhogy új, de még a régi felhasználókat is elveszítik

    VálaszTörlés
  4. A Fiber Factory 4-et azt hiszem korrekten megvették a fejlesztőktől, de a vpr az rendes nyúlás. Most Steve Hurley is nagy dilemma előtt áll, ugynais az egyik korábbi posztodban említett bounce pluginja így halálra van ítélve, hacsak a Newtek nem veszi meg tőle. Ő ugyanis 3 dinamika motort is beleaplikált a pluginjébe, nem csak a bulletet.

    VálaszTörlés
  5. Mert miért? (Tegnap kezdtem olvasni a talán már 30 oldalas fórumot.) LW10-hez írja, nem?
    Ja, ha a Core-os cuccokat beleteszik az LW10-be, akkor az ő saját Rigid Dinamikája kárba vész. Mert hát Core-nak már volt saját Rigid Dinamikája.
    Láttam az "üvegcserepes" megoldását, nagyon jópofa!

    VálaszTörlés
  6. Igen, pontosan. Közben már megoldotta, hogy "röptében" (de hülye egy kifejezés) tudja darabolni az objecteket. Nem kell előre gyártani a széttördelt modelleket. Szerintem a newtek sehol se, jár még ezen a téren

    VálaszTörlés
  7. Hát ha megoldja a modeler és layout összeolvasztását akkor Newtek-nél is működik, mert modelerhez van daraboló plugin, mondjuk az körülményesebb, de ha pontosság kell...
    Röptében, ott helyben valóban jobb.
    Nem fér a fejembe, hogy miért nem veszi meg ezeket és építi be a Newtek, kezdettől fogva. Nem véletlenűl működik a Blendernél a közösségi 3D-zés, hogy úgy mondjam, mindenki ír hozzá valamit. Jó, Newtek az üzleti vállalkozás, de azt sem jól csinálja.
    A 3DMax is csak azért tudott jól és tud jól működni ahogy látom, - nem túl sokat tudok róla - mert annó eleve PC-re volt írva. Bár itt megint jön az, hogy amikor LW-t átírták PC-re, akkor miért nem tudott megújulni, bár akkor még nem lehetett annyira '94 körül. De 2000-ben már igen. 1998 körül jött ki az LW 6, ami eléggé megújult, utána kellett volna egy 2-3 éven belül egy ugyanolyan külsővel, de már modeler-layout egybeni parametrikus modelezés szerű dolgot összehozni, hiszen a Max már régóta olyan, itt meg mai napig nincs rendes undo!!!

    VálaszTörlés
  8. Én kb a 3.5 óta használom a Lightwave-et, még amigán kezdtem és azóta is nagyon szeretem, a hiányosságai ellenére is. Tényleg mindig nekik sikerült először kijönni az új dolgokkal. Ha emlékszel még a lens flare is mekkora dobás volt, aztán a 6-osban, 98-ban a radiosity is elsőként került bele 3d programba. Addig csak egy erre specializált progi tudta, aminek most nem jut eszembe a neve. Mostnara meg jól lemaradt szegény, csak kullog a többiek mögött.
    A plugin fejlesztők is a core miatt álltak le az írással. Vajon most újra beindulnak?

    VálaszTörlés
  9. Mindemellett tiszteletre méltó és nagyon becsülendő, hogy nagyon hasznos szoftvercégek, mint a Nextlimit, e-on, 3D Coat stb, még mindig támogatják az lw-t.
    ...egyébként nem tudsz valami fórumfélét csinálni, ahol mindenféle nyűgjeinket beszélhetnénk meg? Éppen az e-on Vuéval lenne bajom, de külföldi fórumokon tojnak rám. :)

    VálaszTörlés
  10. Hát nemtom, hogy újra beindulnak-e a plugin fejlesztők, valamennyire biztos, fura helyzet alakult ki. Azért csak piac még az LW, akármennyire is elhúztak a többiek, elhúztak?
    Épp tegnap este próbáltam valami chat illetve fórumot létrehozni...
    Vue-t még nem próbáltam, nagy falat, biztos lassú, stb, miatt.
    Msn, Skype?
    De mindenképpen valami fórumfélét is szeretnék, hogy mások is olvassák, kedvencem volt ilyen szempontból a megszűnt cgblog. :(

    VálaszTörlés
  11. msn: igabe kukac axelero pont hu

    VálaszTörlés